fbpx

Bijna-gekwalificeerd (zij-instroom)

Mag je in de kinderopvang werken als je niet officieel gekwalificeerd of opgeleid bent tot pedagogisch medewerker? Ja, in sommige gevallen kan dat. Er zijn bepaalde opleidingen waarmee je bijna-gekwalificeerd bent om in de kinderopvang te komen werken en je met een (kort) omscholingstraject al aan de slag kunt: het zij-instroom traject. Je behaalt daarmee een aanvullend bewijs bovenop het diploma dat je al hebt, waarmee je jouw krachten kunt inzetten voor de kinderopvang! Dus overweeg je die carrière switch naar de kinderopvang? Lees dan gauw verder om te ontdekken wat er voor jou mogelijk is.

Laat je in 3 maanden kwalificeren tot pedagogisch medewerker

Heb je al een mbo/hbo-diploma en werkervaring opgedaan in de richting van maatschappelijke dienstverlening, onderwijs, zorg of jeugdwelzijnswerk? Dan biedt KinderRijk jou de mogelijkheid om een werkleertraject van 3 maanden te volgen waarmee je je snel kunt kwalificeren om als pedagogisch medewerker aan de slag te gaan! In dit werkleertraject, ook wel zij-instroom traject genoemd, volg je een verkorte opleiding Pedagogiek 0-13 jaar bij opleidingsinstituut Kans Kwadraat. Daarnaast draai je onder begeleiding mee op de opvanggroep als boventallige medewerker. De opleiding bestaat uit een e-learning en 3 klassikale bijeenkomsten met een deskundige trainer, en combineert daardoor alle voordelen van klassikaal en individueel leren.

Ook als activiteitenbegeleider, of cultureel werken kun je - met een aanvullend bewijs- aan de slag in de Kinderopvang

De opgedane pedagogische kennis kun je direct toepassen op de groep door het uitvoeren van diverse opdrachten in het bijzijn van je maatje/begeleider. Na 3 maanden ben je gekwalificeerd en heb je een rugtas vol pedagogische kennis en vaardigheden. Deze combinatie zorgt ervoor dat je mag werken in de Kinderopvang. Dit alles wordt gefinancierd door KinderRijk en je ontvangt direct salaris.

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor het zij-instroom traject?

Ik hoor je denken: ik heb een afgeronde mbo/hbo-diploma en ik heb werkervaring opgedaan in het onderwijs, de zorg, jeugdwelswerk of maatschappelijke dienstverlening, maar mag ik me dan aanmelden? Opleidingen waar je aan kunt denken zijn:

 • begeleider gehandicaptenzorg (mbo 3)
 • maatschappelijk verzorgende IG-plus (mbo 3)
 • sociaal dienstverlener (mbo 3)
 • activiteitenbegeleider (mbo 4)
 • agogisch werk (mbo 4)
 • cultureel werk (mbo 4)
 • verpleegkunde z (mbo)
 • akte lager onderwijs (hbo bachelor)
 • akte van bekwaamheid als onderwijzer (hbo bachelor)
 • en meer…

Voor een volledig overzicht van opleidingen waarmee je het zij-instroom traject bij KinderRijk mag volgen én dus gefinancierd door KinderRijk je aanvullend bewijs kunt halen, verwijzen we je graag door naar de Diplomacheck van Kinderopvang-werkt. Voldoe je met jouw diploma niet aan de officiële kwalificatie-eisen? Niet-getreurd! Er zijn namelijk meerdere wegen die naar Rome leiden en wellicht past een van onze andere werk- en leertrajecten beter bij jou.

Ben je enthousiast of heb je nog vragen?

Ben je enthousiast en kun je niet wachten om te beginnen? Dan kun je je direct ‘solliciteren’ via het aanmeldformulier. Twijfel je nog of kom je er aan de hand van bovenstaande informatie nog niet helemaal uit? Neem dan vooral contact met onze recruiters Femke óf Lonée op, zodat zij je verder op weg kunnen helpen.

Stel je vraag!

Neem contact op met een van onze recruiters Femke of Lonée via werken@kinderrijk.nl of 020 – 426 08 44.

Zij-instroom: werken in de kinderopvang. Laat je omscholen.

Wat voor KinderRijker ben jij?

Ga je geen uitdaging uit de weg of kleur je liever buiten de lijntjes? Start je de dag met een lach of maak je ieders dromen waar? Doe de test en ontdek wat voor KinderRijker jij bent en bekijk direct welke uitdagende functies we je te bieden hebben!

Doe de KinderRijker test!