fbpx

EVC

Wil jij aan de slag in de kinderopvang, maar heb je hiervoor niet de juiste diploma’s? Dan hebben we echt iets voor jou! Middels een speciaal traject, het KinderRijk EVC-trajact (Erkenning van Eerder Verworven Competenties), leiden we je op tot gediplomeerd pedagogisch medewerker. Om in aanmerking te komen voor dit traject heb je minimaal een havo-diploma of een mbo- niveau 3 diploma op zak en dien je twee jaar werkervaring met kinderen te hebben. Hierbij kun je denken aan ervaring als au pair, nanny of als muziek- of sportdocent.  

Het traject

Met het EVC-traject kun je in 3 maanden een erkend mbo-diploma behalen, waarmee je bevoegd bent om te werken in de kinderopvang. Je doet direct relevante werkervaring op, want tijdens dit traject werk je 3 dagen per week mee op 1 van onze locaties. Ook werk je aan opdrachten en volg je scholing. Tenslotte werk je aan een portfolio waarmee je laat zien over welke competenties je beschikt. 

Iets voor jou?

Pedagogisch medewerker zijn is écht een vak! Want als pedagogisch medewerker bied je dagelijks opvang aan baby’s, peuters en/of jonge kinderen. Je levert hiermee een bijdrage aan hun opvoeding, verzorgt en ondersteunt ze. Daarnaast bied je ze ontwikkelingsgerichte activiteiten aan en creëer je een emotioneel veilige, gezellige en stimulerende leefomgeving.

Heb je affiniteit met bovenstaande taken, minstens MBO werk- en denkniveau, én minimaal 2 jaar werkervaring met kinderen (bijvoorbeeld als nanny, au pair of in een vergelijkbare functie in het buitenland)? Dan kun je mogelijk deelnemen aan het EVC-traject. Kandidaten van alle leeftijden en achtergronden zijn welkom om zich voor dit traject aan te melden. Wel vragen we een goede kennis van de Nederlandse taal en moet je in een straal van 20 kilometer van Amstelveen wonen. 

Begeleiding

Tijdens het EVC-traject sta je er natuurlijk niet alleen voor. Je volgt het traject met andere kandidaten. Voor de start van het traject wonen jullie gezamenlijk verschillende informatiebijeenkomsten bij, waar jullie kennis met elkaar kunnen maken. Tijdens het traject werken jullie allemaal op een andere vestiging van KinderRijk. We organiseren een aantal momenten waarop jullie bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. 

Ook vanuit KinderRijk krijg je de nodige begeleiding tijdens dit traject. Zo krijg je een praktijkbegeleider. Dit is een pedagogisch medewerker van de vestiging waar je tijdens het traject werkt. Je praktijkbegeleider helpt je om je de visie en werkwijze van KinderRijk eigen te maken en ondersteunt je bij de opdrachten. Ook hebben we een EVC-coördinator die de voortgang van het traject in de gaten houdt en bij wie je altijd terecht kunt.

Beloning

Je krijgt tijdens het EVC-traject een vergoeding van € 150 per maand.

De kosten van het EVC-traject zijn €2.200,- per deelnemer. KinderRijk neemt deze kosten op zich, omdat we graag investeren in enthousiast en toegewijd talent. Na het behalen van je diploma bieden we je daarom een dienstverband aan en kom je in dienst bij KinderRijk. 

Interesse of vragen?

Heb je interesse in het EVC-traject of wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze recruiters via 020 426 08 44 of werken@kinderrijk.nl.

Wat voor KinderRijker ben jij?

Ga je geen uitdaging uit de weg of kleur je liever buiten de lijntjes? Start je de dag met een lach of maak je ieders dromen waar? Doe de test en ontdek wat voor KinderRijker jij bent en bekijk direct welke uitdagende functies we je te bieden hebben!

Doe de KinderRijker test!