fbpx

Zonder diploma

Heb je (nog) geen diploma, maar wil je wel graag werken in de Kinderopvang of op een BSO? Dan is het in elk geval nodig dat je een opleiding gaat doen waarmee je kunt voldoen aan de wettelijk vastgestelde kwalificatie-eis om in de kinderopvang te mogen werken. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden van diploma’s waarmee je aan de kwalificatie-eis voldoet en helemaal onderaan deze pagina vind je de mogelijkheden die wij bieden binnen KinderRijk om alsnog een passend diploma te behalen:

Met welke diploma’s mag je werken in de Kinderopvang?

Om te werken in de kinderopvang, heb je een diploma nodig. Hiervoor volg je een mbo- of hbo-opleiding. Er zijn verschillende opleidingen mogelijk:

  • Pedagogisch medewerker kinderopvang – mbo 3
  • Gespecialiseerd pedagogisch medewerker – mbo 4
  • HBO pedagogiek
  • HBO associate degree pedagogisch educatief medewerker
  • Sociaal pedagogisch werker 3 of 4
  • Onderwijsassistent
  • Activiteitenbegeleiding

Meer informatie over kwalificaties vind je hier.

De juiste diploma’s halen voor kinderopvang halen binnen KinderRijk

Bij KinderRijk zijn we altijd op zoek naar gekwalificeerd personeel. Omdat het niet meer mogelijk is om helemaal zonder diploma in de kinderopvang te werken, helpen we je daarom met onze werk- en leertrajecten graag op weg om de juiste diploma’s te behalen. Zo kun je bijvoorbeeld via ons EVC-traject in 3 maanden een erkend certificaat halen, waarmee je bevoegd bent om te werken in de kinderopvang. Daarnaast bieden we nog BBL en BOL-mogelijkheden en bieden we mogelijkheden voor als je bijna gekwalificeerd bent (bijvoorbeeld als je al wel een afgeronde sportopleiding hebt).

Heb je vragen over werken of leren bij KinderRijk?

Neem contact op met een van onze recruiters Femke of Brechtje via werken@kinderrijk.nl of bel 020-426 08 55.

Zij-instroom: werken in de kinderopvang. Laat je omscholen.