fbpx

Pedagogische visie

Plezier, ontwikkeling, fantasie en respect vormen de basis van ons pedagogisch beleid. Onze pedagogisch medewerkers spelen hierin een belangrijke rol. Zij werken iedere dag op een veilige manier en met respect voor ieders eigenheid aan de ontwikkeling van kinderen. Onze medewerkers werken vanuit hun kennis over kinderen, jarenlange ervaring en de inspiratie uit het gedachtegoed van de pedagogen Loris Malaguzzi, Emmi Pikler en Thomas Gordon.

Bij KinderRijk zien we kinderen voor vol aan en stimuleren we hen om zich te ontwikkelen. We geven kinderen veel persoonlijke aandacht zodat dit gebeurt op zijn of haar eigen manier, in zijn of haar eigen tempo, passend bij zijn of haar karakter en talenten. We zorgen dat kinderen zich veilig voelen en met plezier op ontdekkingstocht gaan. Kinderen krijgt bij KinderRijk de kans zich spelenderwijs te ontwikkelen tot een gelukkig, krachtig en sociaal vaardig mens!

Een rijke speelomgeving

KinderRijk besteedt veel aandacht aan de indeling en inrichting van alle binnen- en buitenruimtes met divers materiaal. De ruimtes bieden rust en veiligheid, maar zijn ook uitdagend. Ze prikkelen de nieuwsgierigheid en creativiteit van de kinderen. Doorkijkjes naar andere groepen en naar buiten verruimen de blik van kinderen naar een grotere wereld. Met ook nog een rijk activiteitenaanbod is alles erop gericht om elke dag met plezier te komen!

Uitnodigend materiaal

Kinderen komen binnen in een ruimte waar het speelmateriaal al is klaar gezet om lekker mee aan de slag te gaan. Alles staat uitnodigend op ooghoogte, zodat ze gemakkelijk kunnen kiezen wat ze gaan doen. Er is veel materiaal dat op meerdere manieren kan worden gebruikt om de fantasie te stimuleren. Niet al het speelmateriaal komt uit de winkel of is als speelgoed ontworpen. Pollepels, eierdozen, lege melkpakken, lappen of stukken hout inspireren tot fantasierijk spel op elke leeftijd.

Elke dag naar buiten

Alle kinderen gaan dagelijks naar buiten, wat voor weer het ook is. Op de meeste vestigingen hebben we bijzondere natuurspeelplaatsen ingericht, met zand, stenen, hout, waterbanen, planten, schelpen, moestuinen en nog veel meer. Het is een uitdagende omgeving die uitnodigt tot avontuurlijk en fantasierijk spel.

Wat voor KinderRijker ben jij?

Ga je geen uitdaging uit de weg of kleur je liever buiten de lijntjes? Start je de dag met een lach of maak je ieders dromen waar? Doe de test en ontdek wat voor KinderRijker jij bent en bekijk direct welke uitdagende functies we je te bieden hebben!

Doe de KinderRijker test!