fbpx

Werk- en leertrajecten

Bij KinderRijk geloven we dat je nooit te jong of te oud bent om te leren. Daarom investeren we veel in onze werk- en leertrajecten. We vertellen je graag meer over onze zij-instroom mogelijkheden: Bijna gekwalificeerd, BBL-traject of EVC-traject. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om bij KinderRijk stage te lopen. Ontdek hieronder wat het beste bij jou past!

Volg een van de werk- en leertrajecten van KinderRijk en laat je omscholen naar pedagogisch medewerker in de kinderopvang.

Bijna-gekwalificeerd – haal in 3 maanden een aanvullend bewijs

In sommige gevallen ben je met je mbo/hbo-diploma of specifieke werkervaring al bijna-gekwalificeerd om in de kinderopvang te mogen werken. Je hebt dan enkel nog een aanvullend bewijs nodig. KinderRijk biedt je de mogelijkheid om je met een werk- en leertraject van circa 3 maanden te laten kwalificeren tot pedagogisch medewerker. Je volgt dan een verkorte opleiding Pedagogiek 0 – 13 jaar bij het opleidingsinstituut Kans Kwadraat. KinderRijk financiert deze opleiding dan voor je én je krijgt direct salaris. Wil je meer weten over dit zij-instroom traject en of je in aanmerking komt voor de verkorte opleiding? Lees meer.

BBL-traject: laat je in 1,5 jaar opleiden tot pedagogisch medewerker

Wil jij graag in de kinderopvang werken en heb je al minimaal een mbo-niveau 3 of havo-diploma op zak? Dan kun je met het BBL-traject al werkend (en dus ook met het krijgen van een salaris!) leren. Bij KinderRijk wordt twee keer per jaar gestart met een nieuwe BBL-klas met focus op het kinderdagverblijf (KDV) en de buitenschoolse opvang (BSO). In 1,5 jaar tijd volg je de opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker (niveau 4). Tijdens dit werk- en leertraject maak je kennis met alle aspecten van de kinderopvang en je wordt begeleid door een ervaren pedagogisch medewerker. Klik gauw door als je meer wilt weten.

werk- en leertrajecten kinderrijk

EVC-traject (Erkenning van Eerder Verworven Competenties)

Ook het EVC-traject, ofwel de Erkenning van Eerder Verworven Competenties, is een vorm van omscholing. Zoals de naam al zegt, erkennen we met dit traject jouw ‘eerder verworven competenties’. Hierbij gaat het vooral om relevante werkervaring die je hebt opgedaan, en niet zozeer je eerder behaalde diploma. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je in het verleden al met kinderen hebt gewerkt (denk aan werk in de peuterspeelzaal, als gastouder, nanny of au pair). Met het EVC-traject ga je in een periode van circa 3 maanden (afhankelijk van de tijd en energie die je er zelf insteekt) aan de slag met het opbouwen van een portfolio waarin alle competenties die je nodig hebt om in de kinderopvang te werken worden verzameld. Vanuit KinderRijk wordt de nodige begeleiding geboden, wordt dit werk- en leertraject betaald én krijg je salaris. Benieuwd of het EVC-traject iets voor jou is?

Stage lopen bij KinderRijk

Wil jij het vak van de kinderopvang op een plezierige en uitdagende manier leren? Kom dan stage lopen bij KinderRijk! We hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van stagiairs op zowel mbo- als hbo-niveau. Je leert het vak nog beter kennen, je krijgt de ruimte om je vaardigheden verder te ontwikkelen én brengt de theorie die je hebt geleerd meteen in de praktijk. Als stagiair word je in de dagelijkse praktijk begeleid door je stagebegeleider, een vaste medewerker van KinderRijk. Onze stagebegeleiders zijn hierin getraind. Daarnaast ziet onze opleidingsadviseur toe op de kwaliteit en continuïteit van de stagebegeleiding. Volg je een sportopleiding? Ook dan ben je van harte welkom! Bekijk de stagemogelijkheden bij KinderRijk in regio Amsterdam en Amstelveen.

Acquisitie

Onderwijsinstellingen, externe bureaus of gemeenten die de mogelijkheid voor een stageplaats willen bespreken, kunnen contact opnemen met de afdeling HR via 020 426 08 44.

Heb je vragen over werken of leren bij KinderRijk?

Neem contact op met een van onze recruiters Femke of Lonée via werken@kinderrijk.nl of 020 – 426 08 44.

Zij-instroom: werken in de kinderopvang. Laat je omscholen.

Wat voor KinderRijker ben jij?

Ga je geen uitdaging uit de weg of kleur je liever buiten de lijntjes? Start je de dag met een lach of maak je ieders dromen waar? Doe de test en ontdek wat voor KinderRijker jij bent en bekijk direct welke uitdagende functies we je te bieden hebben!

Doe de KinderRijker test!