fbpx

KinderRijk Academie

Bij KinderRijk draag je dagelijks bij aan de ontwikkeling van kinderen. Maar het is ook belangrijk om aan je eigen ontwikkeling te denken. Want bij KinderRijk geloven we dat je nooit te oud bent om te leren. Leren is een basisbehoefte van ieder kind, maar ook van iedere volwassene. Daarom investeren we jaarlijks flink in de scholing van onze medewerkers. Op de KinderRijk Academie kunnen onze medewerkers zich verdiepen, bijscholen en verbreden op allerlei verschillende onderwerpen. We faciliteren binnen en buiten de organisatie verschillende trainingen, zowel op pedagogisch inhoudelijk als op persoonlijk vlak.

Een divers aanbod

De KinderRijk Academie biedt een kleurrijk palet aan opleidingsmogelijkheden. Om je een idee te geven, vind je hieronder een greep uit ons aanbod:

  • De training Oog voor Interactie wordt gegeven door onze interne trainers, die de deelnemers tijdens zes bijeenkomsten meenemen in de pedagogische interactievaardigheden.
  • We bieden een interessante training over de pedagogiek van Emmi Pikler, een van de inspiratiebronnen van onze pedagogische visie.
  • De Malaguzzi workshop is een goede leidraad voor iedereen die meer wil weten over het belang en de begeleiding van creatieve processen bij kinderen.
  • In verschillende trainingen krijg je meer handvatten op gebied van communicatie met ouders, collega’s of kinderen zijn er trainingsmogelijkheden.
  • In samenwerking met het ROCVA, worden jaarlijks trainingen geboden voor het begeleiden van stagiaires.
  • Veiligheid en kwaliteit staan centraal in onze EHBO-trainingen en de training over Kinderen die Opvallen.

Sommige trainingen worden gegeven door interne trainers, en soms halen we externe expertise in huis. Een aantal trainingen keert jaarlijks terug, maar er is daarnaast ook een jaarlijks wisselend aanbod, bedoeld om medewerkers blijvend te inspireren en aan te spreken op hun specifieke talenten en interesses.

Wat voor KinderRijker ben jij?

Ga je geen uitdaging uit de weg of kleur je liever buiten de lijntjes? Start je de dag met een lach of maak je ieders dromen waar? Doe de test en ontdek wat voor KinderRijker jij bent en bekijk direct welke uitdagende functies we je te bieden hebben!

Doe de KinderRijker test!