fbpx

KinderRijk Academie

De KinderRijk Academie – Opleiding en Ontwikkeling

Jezelf blijven uitdagen en ontwikkelen? Dat kan bij KinderRijk! Bij KinderRijk draag je dagelijks bij aan de ontwikkeling van kinderen en die van jou als medewerker en mens. Leren is een basisbehoefte van ieder kind, en van iedere volwassene. Ontwikkeling staat bij KinderRijk hoog in het vaandel. Binnen de KinderRijk Academie, zowel online áls offline, kunnen onze medewerkers zich verdiepen, bijscholen en verbreden op allerlei verschillende onderwerpen. Bovendien vindt er ook jaarlijks een studiedag plaats.

Het scholingsprogramma van KinderRijk

Het scholingsprogramma van KinderRijk is maatwerk. Dat betekent dat we op basis van jouw wensen en behoeftes kijken naar welke scholingsvorm er bij jou past. Kom je nieuw bij ons binnen? Dan kun je wellicht een van onze zij-instroom trajecten volgen.

Ben je al een poosje bij ons in dienst en wil je jezelf graag verder ontwikkelen? Dan ga je tijdens jouw ontwikkelgesprek met je leiddinggevende in gesprek en maken jullie gezamenlijk een plan. Blijkt dat je voor jouw verdere ontwikkeling een specifieke opleiding wilt volgen? Dan ga je in gesprek met de scholingscoördinator en wordt er besproken wat voor jou mogelijk is.

Digitale KinderRijk Academie

Ook de Digitale KinderRijk academie is onderdeel van ons scholingsprogramma, in de ‘KinderRijk-mond’ ook wel bekend als DKA. In de DKA vind je allerlei verschillende vormen van leermodules. Je kunt denken aan e-learnings (met tekst, filmpjes, oefenvragen), en aan webinars of podcasts.

Essentiele of naar eigen interesse modules volgen

Binnen de digitale KinderRijk Academie worden er drie categorieën modules gehanteerd:

  • Essentials: periodiek verplicht te volgen modules voor bepaalde groepen medewerkers Dit is belangrijk voor het up-to-date houden van je vakkennis of om je bij te scholen over het specifieke denkbeeld of de werkwijze van KinderRijk.
  • Vakgerichte leerlijnen: speciaal ontwikkelde doelgroepgerichte leerlijnen die je – naar eigen behoefte en vrijwillig – kunt volgen, maar die wel gekoppeld zijn aan de dagelijkse werkzaamheden van een pedagogisch medewerker, medewerker van het Service centrum of voor (locatie)managers.
  • Modules gericht op je professionele, maar ook je persoonlijke ontwikkeling. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een taal te leren, 21st century skills in te duiken, je kennis op het gebied van digitale fotografie uitbreiden en nog veel meer.

Er worden trainingen aangeboden die ontwikkeld zijn door onze afdeling pedagogiek en er worden trainingen aangeboden die ontwikkeld zijn door externen.

Wil je meer weten over onze scholingsmogelijkheden? Kijk bij onze werk- en leertrajecten of neem contact op met onze scholingscoordinator.