fbpx

Meera aan het woord

Kinderen voorbereiden op de toekomst. Daar krijgt Meera energie van.

Meera werkt sinds 2018 bij KinderRijk. Een échte toekomstmaker die naast haar werk op de groep de baby’s voorziet van rustgevende babymassages. Ze blikt terug op de afgelopen jaren bij KinderRijk. En natuurlijk op hoe zij de beste zorg levert voor onze kinderen.

‘’Ik heb bij meerdere kinderopvangorganisaties stage gelopen. Toch zit ik bij KinderRijk pas helemaal op mijn plek. Hier heb ik het BBL-traject doorlopen, waarbij ik kon leren en werken tegelijk. KinderRijk heeft oog voor de werknemers en de kinderen. Als er iets aan de hand is, is het altijd bespreekbaar en iedereen doet ertoe. Dat heb ik nog niet eerder zo ervaren.’’

‘’Tijdens mijn werk- en leerperiode heb ik over kinderen en van kinderen mogen leren.

Met liefde ontvangen
‘’Voordat ik bij KinderRijk kwam werken, ging het niet zo goed met school en werk. Ik heb toen bewust een stapje terug moeten doen om voor mezelf te zorgen. Daarna kwam ik bij KinderRijk terecht en dat heeft me echt geholpen. Ik werd met veel liefde en open armen ontvangen. Of je nou 3 of 20 jaar oud bent, iedereen is wel eens de weg kwijt. Daar wil ik de kinderen bij helpen.‘’

Dat kinderen emoties begrijpen en zichzelf mogen zijn. Daar wil ik aan bijdragen.

Levenslessen meegeven
“Jaren geleden zag ik een quote voorbijkomen. ‘In de kinderopvang draait het er niet om wat je voor de kinderen doet, het draait om wat jij de kinderen meegeeft om zelfstandig te worden.’ Deze quote neem ik elke dag mee naar het werk. Wij bereiden de kinderen voor op de basisschool. En wat je ze meegeeft neemt elk jaar toe. Dat ik die verantwoordelijkheid krijg, maakt het werken bij KinderRijk voor mij interessant. Ik draag bij aan de toekomst van kinderen.’’

Je aanpassen aan de behoeftes van het kind
‘’Ik vind de rol van de pedagogisch medewerker erg belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Het ene kind leest het liefst een boekje in stilte en de ander speelt liever met anderen. De kracht van een pedagogisch medewerker is de aandacht goed verdelen en veiligheid bieden. Om veilig te kunnen ontwikkelen én om jezelf te kunnen zijn. Zo krijgen de kinderen de beste start voor hun toekomst.’

Je vaardigheden en talenten inzetten
Wat ik leuk vind bij KinderRijk is dat er gekeken wordt naar je talenten en hoe je die kunt inzetten. Zo heb ik bijvoorbeeld een diploma als babymasseuse. In overleg met mijn manager ben ik begonnen met het geven van massages binnen KinderRijk. Je mag dus je eigen ideeën inbrengen. Daarnaast kan je je blijven ontwikkelen door cursussen. Zo heb ik een cursus gevolgd om stagiairs te kunnen beoordelen bij examens. Zo kan ik mezelf blijven uitdagen en daar krijg ik energie van.

Net als Meera een nieuwe uitdaging aangaan?
Ontdek jouw toekomst tussen onze vacatures of neem een kijkje bij onze werk- en leertrajecten. Wij helpen je graag om de overstap te maken en je kansen volop te benutten. Je bent belangrijker dan ooit. Bouw jij met ons mee aan de toekomst?

1 november 2023

Ook bij KinderRijk werken?

Vind de plek die bij jou past. Op het kinderdagverblijf, de peuteropvang, de BSO of een combinatie daarvan. In Amstelveen of Amsterdam. Parttime of fulltime.