fbpx

Aalberselaan

Wat maakt deze vestiging zo bijzonder?

  • Muziek- en dansactiviteiten
  • Atelier
  • Moestuin
  • Centrale Hal
  • Prachtig gebouw

De Aalberselaan is gevestigd in Amstelveen naast het Stadshart en bestaat uit 2 PO-, 5 BSO- en 5 KDV-groepen. In totaal bestaat ons team uit 40 collega’s. 

KDV

Het KDV heeft vijf groepen. Elke groep heeft 3 vaste pedagogisch medewerkers. In totaal werken er 18 vaste pedagogisch medewerkers en een aantal vaste flex-pedagogisch medewerkers op het KDV. Wij zetten ons iedere dag in om kinderen een uitdagende, leuke en veilige omgeving te bieden waarin je ze kan helpen om de wereld om zich heen te ontdekken. Het allerleukste aan ons werk is naar kinderen te kijken en te luisteren en zo goed mogelijk aan te sluiten op hun ontwikkelingsfase.

BSO

Op de BSO Aalberselaan bieden wij de kinderen activiteiten aan op het gebied van koken, sport, techniek, creativiteit en fantasiespel en de kinderen mogen dagelijks kiezen waar ze aan mee willen doen. Wij hebben vijf groepen waarvan één groep speciaal voor de jongste kleuters is. Deze groep is gevestigd in het kinderdagverblijf. In de schoolvakanties organiseren we vaak uitstapjes met de kinderen naar onder andere het Amsterdamse Bos, Natureluur, Freestyle Gymnastics en het zwembad.  

PO

Op de peuteropvang werken we met kinderen in de leeftijd van twee en drie jaar. We hebben twee groepen. Eén groep biedt reguliere peuteropvang en is gevestigd in de BSO. De tweede groep biedt peuteropvang voor kinderen met een VVE-indicatie. Deze groep is gevestigd in het KDV. Als PM’ers is het onze eerste prioriteit om een veilige omgeving te creëren voor de kinderen. Er zijn voor de kinderen veel creatieve materialen beschikbaar, zodat ze kunnen kleien, schilderen en plakken. Verder werken we altijd met een thema dat terugkomt in de liedjes, spellen, creatieve activiteiten en kring. In het kringmoment bieden we regelmatig iets bijzonders aan, variërend van theater, poppenkast, buitenspelen is voor ons (ongeacht het weer) een belangrijk onderdeel van de ochtend.  

We maken gebruik van het pleintje van de basisschool, maar ook van de natuurtuin van het kinderdagverblijf. Bij minder mooi weer spelen we regelmatig in een speellokaal, waar we met ballen, hoepels, matten etc. werken aan de motoriek. Het is fijn om zoveel mogelijkheden te hebben!