fbpx

Werken bij KinderRijk

Wat als jij de toekomst kan bepalen?

KinderRijk is anders dan de meeste kinderopvangorganisaties en daar zijn we trots op. Waarom zijn we uniek? Samen met onze pedagogische professionals geven we de magie van het ontdekken vorm en inhoud. Dit lukt ons met een interessant, gevarieerd en uitdagend aanbod dat we aanbieden vanuit 40 locaties. De binnenruimtes van de locaties bieden geborgenheid en ruimte om te experimenteren. De buitenruimtes? Die zijn avontuurlijk en dagen de kinderen uit tot onderzoeken. Zo verrijken wij samen de magische wereld van kinderen waar de toekomst van de kinderen vooropstaat. En er is meer, KinderRijk:

  • heeft pedagogiek en de kwaliteit hiervan op 1 staan. We geven alle kinderen de ruimte om zich spelenderwijs te ontwikkelen tot gelukkige, krachtige en sociaal vaardige mensen;
  • heeft veel vertrouwen in jou als professional. Dat vertrouwen ervaar je al voordat je bij ons begint, bijvoorbeeld als je meteen jouw vaste contract tekent;
  • is een stichting. Dat betekent bijvoorbeeld dat als er winst wordt gemaakt dit direct naar de stichting gaat. Zo blijven we een financieel gezonde organisatie die onze kwaliteit kan (door) ontwikkelen;
  • is groot genoeg om een professionele werkgever te zijn en klein genoeg om persoonlijk te zijn. Wij weten wie jij bent en hebben aandacht voor jou als persoon.

Wat maakt KinderRijk nu echt KinderRijk?

Dat zijn zonder twijfel onze 550 professionele medewerkers. Want KinderRijkers geven elkaar en kinderen de ruimte: we creëren kansen en staan open voor veranderingen. Denk bijvoorbeeld aan een locatie waar de collega’s een KinderRaad hebben ingesteld. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld meedenken en meepraten over het aanbod van activiteiten. Ook proberen we graag nieuwe dingen uit. Dat zie je terug in hoe we kinderen benaderen, bijvoorbeeld door ruimte te geven en nieuwe dingen te durven doen. Als we het hebben over elkaar ruimte geven dan past ontwikkeling hier ook bij. En dat speelt een belangrijke rol bij KinderRijk. Ontwikkeling door de kinderen én door onze professionals. Daarom is er voor onze collega’s de KinderRijk Academie waar uiteenlopende trainingen kunnen worden gevolgd.

We kunnen ook elke dag genieten van de magische momenten die we met de kinderen beleven. Van de eerste echte peutervriendschappen die we zien ontstaan tot het bereiken van de hoogste tak van een boom. Daar zijn we trots op. Trots op ons vak, op de kinderen en onze mooie organisatie. Als we daarover vertellen, dan spat het plezier ervan af.

Cultuur

KinderRijk is een open organisatie met veel ruimte voor jouw inbreng. We vinden het belangrijk dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt voor onze organisatie en dat je de zaken waar je in het dagelijks werk tegenaan loopt bespreekbaar maakt als dat nodig is. Daarom besteden we veel aandacht aan het geven en krijgen van feedback.

Er was eens…

Eind jaren ’60 richtte een groep ouders KinderRijk op: een stichting zonder winstoogmerk die zich hard maakt voor de beste opvang voor ieder kind. De ouders vonden dat het tijd werd voor kinderopvang die het mogelijk maakt om werk en gezinsleven goed te combineren. In de afgelopen jaren is KinderRijk uitgegroeid tot een professionele organisatie. Naast kinderdagopvang bieden we peuteropvang en buitenschoolse opvang aan.

De grote ouderbetrokkenheid is er nog altijd en geeft ons, medewerkers van KinderRijk, veel extra’s. Naast hun werk vinden ouders tijd en steken zij energie in de voorleesdagen. Vragen we ouders om hun mening? Veel ouders en verzorgers vullen onze vragenlijsten in. Ook heeft bijna elke locatie een oudercommissie. Deze commissie is de schakel tussen de ouders en verzorgers en onze organisatie. Samen zorgen we voor de allerbeste opvang.

Zin om aan de slag te gaan?

Neem dan eens een kijkje bij ons actuele vacatureaanbod om te zien of er iets voor je bij zit. Ook als je niet direct een geschikte functie ziet, komen we graag met je in contact. Je kunt je gegevens via dit formulier achterlaten. Heb je nog vragen, neem dan contact op met onze recruiters via werken@kinderrijk.nl of 020-426 08 55.