fbpx

Het flex-team

Het flex-team: een flexibel team van medewerkers

In 2017 is de KinderRijk flexpool opgericht. De flexpool is een flexibel team van senior pedagogisch medewerkers die flexibel worden ingezet op vrijgekomen diensten. Sinds 2023 heeft de flexpool een nieuwe naam, namelijk ‘het flex-team’. Lid zijn van het centrale flex-team is afwisselend en uitdagend; je werkt voor korte of langere duur op allerlei locaties in Amstelveen en Amsterdam en met kinderen van alle leeftijden! Als je een voorkeur hebt voor een bepaalde opvangsoort of regio kunnen we hier uiteraard rekening mee houden.

Het flex-team in de praktijk

Het flex-team wordt gevormd door een groep proactieve en flexibele pedagogisch medewerkers van KinderRijk. Zij springen bij op alle vestigingen in Amsterdam en Amstelveen. Bijvoorbeeld wanneer er ergens een tekort is aan personeel vanwege ziekte. Zo ondersteunen ze de vaste pedagogisch medewerkers op de groep en waarborgen ze een veilige omgeving voor de kinderen. Het flex-team vervuld daarmee een hele belangrijke rol binnen KinderRijk.

“Als medewerker van het flexteam krijg je veel waardering. Je collega’s zijn heel blij als je komt helpen!“

– Jolanda Gomis-Mulder

Net als pedagogisch medewerkers die op een vaste locatie werken, heb je als medewerker van het Flex-team een leidinggevende. Deze persoon stemt samen met jou en de centrale personeelsplanning je diensten af. Daarnaast bespreek je met samen je ontwikkeling en ambities en de uitgebreide mogelijkheden tot scholing. Benieuwd op welke manieren jij je binnen KinderRijk kunt ontwikkelen? Je leest hier alles over leren bij KinderRijk.

Extra opdracht

Je bent niet alleen een pedagogisch medewerker die flexibel wordt ingezet. De collega’s in dit team zijn werkzaam met een extra opdracht. Je vervult een belangrijke rol in het ontlasten van de vaste medewerkers door te ondersteunen in de administratieve taken. Daarnaast signaleer je afwijkingen en trends die ons helpen onze pedagogische kwaliteit te verbeteren. In dat kader vindt er periodiek overleg plaats op het Service centrum van KinderRijk.

De voordelen op een rij

Werken in het KinderRijk Flex-team kent een aantal leuke voordelen. We zetten ze voor je op een rij:

  • Je bepaalt je uren en dagen in overleg met KinderRijk. Op die manier kun je een plek in het flex-team perfect combineren met een eventuele andere baan.
  • Je wordt ingeschaald in schaal 6 van de cao Kinderopvang (op basis van 36 uur)
  • Je hebt alle ruimte om je pedagogische expertise én kwaliteiten als plusmedewerker in te zetten.
  • Er wordt net wat meer van je verwacht wat jou de uitdaging biedt die je zoekt.

Heb jij interesse? Dan horen we graag van je, want we zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers voor het KinderRijk Flex-team. Neem contact op met onze recruiters Femke of Brechtje via werken@kinderrijk.nl of 020 426 0844.